• Prečo mám rada svoju prácu?
      • Prečo mám rada svoju prácu?

      • 20.10.2017 19:44
      • Píše Kika Hulinová:

        S príchodom septembra ma čakajú vždy nové veci. Tento rok to bola nová pozícia, noví ľudia, nové deti a množstvo nových situácií.

         
      • Predtým som bola človekom, ktorý nemal rád príliš veľké zmeny v živote a nové situácie, ktoré si vyžadujú spontánnosť a improvizáciu. Nikto by to na mňa nepovedal, však? Viem, ani ja sama smiley.  To, čo mi táto práca dáva, je práve to oslobodenie sa od konvencií, od svojich vychodených cestičiek a branie ohľadu na ľudí, s ktorými pracujem. Naučila som sa čerpať z toho, čo dáva súčasná minúta, z mojej schopnosti odovzdať to, čo vtedy dokážem práve ja.

         

        Veľmi som si obľúbila rozhovory s deťmi, snahu o pochopenie ich „malého“ sveta, ich prežívania. Začala som sa viac vkladať do ich pocitov, problémov a vnímania vecí naokolo - a to ma neskutočne obohatilo. Veľmi som si obľúbila intímne rozhovory s deťmi, rozprávanie sa o ich krokoch vpred a možnostiach, ako sa dajú niektoré situácie zvládnuť inak. Dovolím si tvrdiť, že táto práca pomohla aj mne vybudovať svoju osobnosť a vnímať veci z iného uhla pohľadu.

        Práca v tíme ľudí, ktorým naozaj záleží na tom, ako urobiť veci čo najlepšie, ma veľmi obohacuje, Pochopila som, čo je to pracovať v kolektíve a na spoločnom diele. Spoznala som mnoho skúsených ľudí, ktorí sú výborní v tom, čo robia a ktorí chápu, že ide hlavne o deti. To bol pre mňa ohromný prínos. Naučila som sa od nich, ako správne reagovať, ako sa odosobniť od vlastných emócií. Môj príchod do tohto kolektívu by som prirovnala k vulkánu smiley - so svojou energiou a veľkými emóciami (ktoré väčšinou šokujú) som však bol prijatá nad moje očakávania. Cítila som sa nedusená, nie na každom rohu kontrolovaná, slobodná v činoch a myšlienkach, za ktorými stojím. Práve vďaka tomuto postoju mojich kolegov som veľmi osobnostne vyrástla, našla svoj smer, svoje ciele a aj to, čo viem dať.

        A ak sa mi aj niečo nepodarí, viem, že nebudem za to „odsúdená“, ale že dokážeme o veciach diskutovať. Tieto princípy sa stali aj základom pre môj osobný život.

        Ďakujem FELIX.

      • Naspäť na zoznam článkov
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje